Cursus Bewustzijn


Stel je je zelf wel eens de volgende vragen aan je zelf!


- Hoe is het om bewust te zijn en wat is daarvoor nodig?

- Is je leven in evenwicht met je lichaam en geest?

- Gaat alles zoals jij dat zou willen?

- Voel jij je volledig vrij?

- Durf je "nee" te zeggen?


Dit zijn maar enkele vragen die je kunt afvragen als je na wit nagaan of je bewust bent met wat je doet en wat er in je leven afspeelt. Wanneer je bewust leeft, zul je zien dat het leven meer is dan alleen maar leven. Alles zal gaan zoals je het zou willen, je problemen stellen dan weinig voor. Je durft nee te zeggen, voor jezelf op te komen. Dat alleen al is een grote verandering. Iets moet, daar ga je dan heel anders tegenaan kijken. Je voelt je vrij en dat is wat wij allen zoeken, maar niet kunnen vinden.

Leef je bewust, dan wordt je intuïtie ontwikkeld. Vanuit je intuïtie weten en voelen we bijna alles. Je bent dan zoals ik het noem: BIJ DE BRON. Vanuit de bron halen we alle informatie en kennis die we nodig hebben.


Wat kun je van de cursus "Bewustzijn" verwachten?

Tijdens de cursus komen er verdrongen herinneringen op van vroegere onplezierige momenten. Het kunnen kleine oordelen of vooroordelen zijn, die je dan niet meer aan zou trekken.
Vaak zijn de oordelen ver weg in de herinnering. Ik haal dan een stukje voor je naar boven waarmee je verder kan. Deze worden je dan uitgelegd, ook wat voor invloed die herinneringen nog steeds op je hebben. Deze kunnen je blokkeren bij alles wat je doet of waar je maar niet aan toe komt.


Misschien ben je onzeker, stress, gevoelig, kun je situaties moeilijk verwerken, heb je relatieproblemen. Strijd met je kinderen, partner of je naasten. Het leven is echt niet moeilijk.

We maken het ons moeilijk doordat velen niet beseffen waarom we leven, hoe we zouden kunnen leven. Blijf bij je eigen gevoel, neem niet alles aan van de ander, denk eerst goed na. Wat zegt je gevoel over wat de ander je vertelt?
Wat je van de ander hoort kan goed zijn voor hem / haar. Het wil nog niet zeggen dat het ook bij jou past. Wees voorzichtig met wat je opslaat en op jezelf toepast.


Men moet zich ervan bewust zijn dat alles wat we doen en zeggen onze eigen verantwoordelijkheid is. Je bent er altijd bij wat je ook doet of niet doet. Het probleem bij een ander leggen, ja dat is gemakkelijk en is een nare gewoonte. Je komt er echt geen stap verder mee, het keert zich altijd tegen je in de loop der tijd. Het invullen voor de ander gebeurt zoveel, je kunt iemand de kans geven te reageren.

Vaak doet men het onbewust, dat is een stukje eigen angst, bang voor de reactie, een herkenning uit het verleden.
Durf eerlijk tegen jezelf te zijn, dan ben je dat ook tegen de ander. Mijn advies is: wees nuchter, beide benen op de grond.


De cursus bestaat uit 8 avonden om de 14 dagen.
Met mijn ervaring kan ik je zeggen, dat veel mensen zich al na de derde avond een stuk prettiger voelen.


Heb je interesse of heb je nog vragen! Meld je aan via de mail of bel 0182-521326.


Vragen worden niet per telefoon en mail beantwoord!